Annons:
Annons:
Rättvist

15-åriga dotterns kritik mot affärens skyltdockor: "Mamma, är det inte meningen att flickor ska få äta?"

Annons:

– Mamma, är det inte meningen att flickor ska få äta?

Det undrar Zoës 15-åriga dotter, som reagerade kraftigt efter att ha sett klädaffären Topshops skyltdockor.

Annons:

Det här är bilden som mamman Zoë Mason fick se efter att hennes dotter hade varit ute och shoppat:

"Min äldsta dotter och hennes kompis gick på stan efter skolan i går. De gick runt och försökte hitta en födelsesdagspresent till en annan kompis.

Jag blev rätt förvånad när min dotter kom hem och argt visade mig en bild hon hade tagit med sin telefon, och sa:

"Kolla mamma! Jag menar, kolla på den! Jag och M kunde knappt tro det när vi såg det. Det är inte förvånande att så många av våra vänner tycker de är tjocka eller bara inte gillar sina kroppar. Ska inte tjejer få vara glada oavsett vilken storlek de har? Ska vi inte kunna äta ens?!

Jag tycker om mat. Jag tycker om att äta god mat, men SE PÅ DEM. Jag blir så arg! Jag kommer aldrig handla där igen och Topshop behöver få höra hur mina kompisar pratar om sig själva.

Det är sådana där ställen som får mina vänner att tro att deras kroppar inte är vackra, att de inte får äta den maten de vill ha. Det får mig att vilja skrika!"

Amen älskling, amen. Vem andra där ute är sugna på att stå och skrika tillsammans med oss?"


Bilden har fått 1 000 reaktioner på Facebook och 650 delningar.

"Det här är skinnyshaming. Det finns tjejer där ute som har den här kroppsformen också, vi borde omfamna alla kroppstyper och alla måste kunna älska sig själva. Liten som stor", kommenterar en som heter Helen.


Hon har rätt i att alla kroppsstorlekar ska få ta plats, problemet är att det sällan händer bland skyltdockor eller i media och reklam.


 "Heja dig tjejen! Hon tillhör den generationen som kommer få till en stor förändring inom modeindustrin. Jag beundrar dig!", kommenterar en annan.


Huffington Post har försökt få tag på Topshop, men de vill inte uttala sig. Zoë har heller inte hört något. Men det betyder inte att Zoë och dottern tänker ge sig, utan de kommer fortsätta kritisera och sprida budskapet.

"Media- och modebranchen behöver ta ansvar för hur de påverkar ungas självbild och kroppsbild", säger de två.

Vi kan inte göra annat än att hålla med.