Annons:
Annons:
Nyheter

Markus har skapat semlan som får Sverige i extas: "Den tog slut direkt"

Annons:

Ta Sveriges två populäraste bakverk och slå ihop dem.

Vad får du då? Jo, en prinsess-semla, förstås.

– Jag fick idén förra året, berättar Markus Ekelund som skapat årets mest omtalade semla som gillats av tusentals på Facebook.

Annons:

Det är Markus Ekelund, 39, på Thimons konditori och bageri i Nässjö som skapat den söta semlan för alla prinsessor.

– Jag fick idén förra året när semmelsäsongen nästan var över. Så jag bestämde mig för att vänta med den till i år, berättar upphovsmannen.

Grunden är en vanlig semla som klätts in i marsipan.

– Och med lite hallonsylt, som i en prinsesstårta, säger Markus.

Prinsesstårtan är vår mest kända och älskade tårta, härligt grön med marsipan och en klick hallonsylt som uppfanns av prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrids hushållslärare Jenny Åkerström och först publicerades i Prinsessornas kokbok 1948.

– Jag ville blanda de mest populära bakverken, berättar Markus som varit konditor i 20 år, om hur han kom på tanken med en prinsess-semla.

I går lade konditoriet upp semlan på sin Facebooksida och sedan dess har ingenting varit sig likt.

– Över 200 000 har sett semlan, berättar Markus.

Och inte nog med det, snart är den gillad av 3 000 personer på nätet.

I verkliga livet är siffran lite lägre.

– De första vi gjorde tog slut direkt. I dag har vi tillverkat 100 stycken, säger Markus Ekelund som driver tre konditorier i Småland tillsammans med hustrun Linda.

Reaktionerna på konditoriets Facebooksida är blandade:

– Jag kan inte annat än älska detta! För Thimons i tiden, skriver en person.

– Emot. En riktigt semla ska kunnas sänkas ner i varm ohomogeniserad mjölk, därav förstörs princess-semlan sin klänning, skriver en annan.

Fotnot. Läs mer om semlans historia här.

Annons:
Annons: