Annons:
Annons:
Nyheter

Catarinas bil skulle precis lappas – då kom räddningen från oväntat håll

Annons:

När Catarina skulle få böter så kom hjälpen som en skänk från ovan. Tänk att så lite som tre kronor kan göra en människas dag. 

Annons:

Catarina Kappling hade parkerat på Upplandsgatan i Stockholm. Det var strax före betalparkeringen skulle övergå till gratis då parkeringsvakterna kom förbi och såg att parkeringen inte var betald.

Det här noterades av Emma Thorsell, 38, som av en händelse gick förbi. Hon och Catarina känner inte varandra men Emma är inte den som har något emot att hjälpa en främling. Ovetande om bilens ägare gick hon fram till vakterna och började prata. 

– Jag hade precis parkerat min bil själv och såg hur de höll på att ge böter. Så jag gick dit och sa att jag skulle köpa en biljett, berättar Emma.

Sagt och gjort. Emma stoppade i tre kronor i automaten och lämnade lappen samt ett litet brev på motorhuven.

"Glad påsk. Jag räddade dig precis från en p-bot med endast tre kronor. Ha en bra helg. P-vakterna stod och skulle skriva ut en bot när jag råkade passera. Kram Emma", skrev hon på lappen. 

Catarina som blev glad av den fina gesten postade bilden på Facebook, fortfarande utan att veta vem den räddande Emma var. Men när bilden började delas så hittade de båda varandra och Catarina kunde tacka sin räddare.

– Hon skrev ett jättegulligt meddelande till mig på Facebook, säger Emma som aldrig kunnat tänka sig att händelsen skulle bli så uppmärksammad.

– Nej, det är helt sjukt. Galet men roligt och det har bara varit positiva kommentarer så här långt.

Att hjälpa främlingar är något hon gärna gör när situationen uppstår.

– Det är bara roligt att vara snäll.

Ja, vi kan inte göra annat än att hålla med.  

Annons:
Annons: