Annons:
Annons:
Nyheter

13-åringen bar shorts i skolan och fick en varning – då kontrade mamman med att skicka en shoppinginbjudan till rektorn

Annons:

LOL.

1-0 till mamman.

Annons:

De flesta amerikanska skolor har en klädkod som elever följer. Klädkoden kan ändras beroende på om det är sommar eller vinter.

Men det leder också till upphettade diskussioner om tjejer som skammas för att de går runt i shorts under sommaren och "distraherar pojkarna" i klassen.

Catherine Pearlmans 13-åriga dotter kom hem med en lapp från skolan där hon hade fått en varning för att hon gick i för korta shorts i skolan, skriver Distractify.

– Min flicka fick två varningar på raken. Det är omöjligt att hitta shorts som är någorlunda moderna och går nedanför hennes fingertoppar. Hon är lång och har långa armar och fingrar. En till varning och så kommer hon bli avstängd, skriver Catherine i sitt inlägg på Instagram.

Hon berättar vidare att hennes dotter är lång för sin ålder och det gör det svårt att hitta kläder som passar både henne – och skolans klädkod.
För att det inte ska uppstå missförstånd igen bjöd hon in skolans rektor med på nästa shoppingrunda.

– För att tacka dig för att du bryr dig så mycket om min dotter, så bjuder jag in dig till att följa med på en shoppingrunda med min dotter.

Hon fortsatte med att radda upp allt rektorn behövde tänka på och ta hänsyn till.
– Hon gillar inget som är rosa eller lila. Hon vägrar byxor eftersom hon blir varm. Hon vill absolut inte ha klänning heller.

– Ingen av kläderna får ha synliga loggor, eftersom det inte är ”coolt”. Men hon har gärna på sig superhjältetishor.

– Hon har väldigt långa fingrar vilket gör det svårt att hitta ett par shorts så långa, men det positiva är att hennes pianolärare berömmer hennes fingrar.

Hon avslutar med:

– Och en sista grej: Försök snälla att hålla det inom budget. Vi kan inte lägga en förmögenhet på hennes kläder. Hon växer ju fortfarande trots allt.

– PS. Jag glömde att tacka dig för att du gör det klart för min dotter att hennes kropp på något sätt är en distraktion.

Annons:
Annons: