140926_fire_big.jpg
140926_fire_big.jpg

Här räddar brandmännen livet på hamsterungarna med syrgas

Publicerad

Inga liv är för små för att räddas. Så resonerade brandmännen när de kom till branden i Washington, USA.

Det var inga människor hemma, men väl en hamsterfamilj med mamma, pappa och tre små ungar.

  • Inga människor fanns i husvagnen som brandmännen ryckte ut till, men inget liv är för litet för att rädda. I bostaden fanns nämligen en liten familj med fem hamstrar.

  • Djuren hade blivit rökskadade och brandmännen fick ta hjälp från en guide om hur husdjur ska räddas för att väcka dem till liv igen. De använde första hjälpen och syrgas och lyckades rädda fyra av dem fem hamstrarna.

  • En felaktig klädtork ska ha orsakat branden. ”Våra brandmän har tränats och har utrustning som kan rädda djur som räddats ur ett brinnande hus”, skrev Lacey Fire Department i en tweet efter branden. Lacey ligger i Washington, USA.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag