Annons:
Annons:
Livet

9 tecken på att du stressar alldeles för mycket

Annons:

Kroppen skickar signaler till dig om du stressar för mycket. Den här listan ger dig 9 varningstecken att hålla utkik efter så att du inte stressar sönder dig själv.

Annons:

1. Det enda du verkligen vill göra är att ligga i sängen

Om du under längre perioder har ovanligt svårt att lämna din mjuka säng så är det dags att förändra något i ditt liv så vardagen känns mindre tuff och stressig.

2. Du är alltid trött men kan aldrig sova

Du är alltid trött men när du väl lägger dig i sängen går hjärnan på högvarv och du kommer aldrig till ro. Ta kroppens signaler på allvar innan problemen blir värre.

3. Du blir sjuk hela tiden

När du stressar för mycket så försämras ditt immunförsvar. Ta hand om dig själv ordentligt!

4. Du glömmer saker hela tiden

När du stressar påverkas både din förmåga att minnas och att fokusera. Inte bra!

5. Du har ont i huvudet och nacken

När du stressar går kroppen på högvarv och in i ett "alltid redo"-läge som gör att du spänner dig i nacke och axlar. Att stress kan leda till rejäl huvudvärk är ingen nyhet heller.

6. Din sexlust är nästan helt borta

Suget efter sexuella aktiviteter är som bortblåst. Om du slutat dagdrömma om heta sessioner med din älskling är det ett tecken på att du har för mycket stress i ditt liv.

7. Du är ovanligt känslosam

När du stressar för mycket sänks din känslomässiga tröskel och fler och mindre saker kan få dig att bryta ihop totalt.

8. Du har ont i magen

En del kallar magen för "mini-hjärnan" eftersom magen och tarmarna påverkas så mycket av ditt psykiska mående. Glöm inte att ta hand om magen hela dagen.

9. Ibland är det som att du glömmer bort att andas

Om du stressar för mycket kan du utan att tänka på det hålla andan lite för länge för att hålla tillbaka känslor eller tårar. Försök att ta korta pauser under dagen och fokusera på att andas djupt.