Regler för kommentarer

Publicerad

När du skriver kommentarer på Expressen.se gäller följande regler:

  • För att kunna lämna kommentarer här behöver du ha ett Facebook-konto och logga in via uppgifter som hör till din Facebook-profil. Det gör du här.

 

  • Kommentarer på Expressen.se och dess undersajter ska följa svensk lag och god sed. Det innebär att kommentarerna inte får innehålla exempelvis förolämpningar, förtal, hotelser, hets mot folkgrupp eller andra trakasserier. Skadlig kod eller annat som kan skada Expressen eller andra användares utrustning får heller ej förekomma.

 

  • Material som innebär intrång i immateriella rättigheter, såsom varumärke eller upphovsrätt,accepteras ej liksom information som innehåller kommersiella budskap eller annan marknadsföring. Om kommentarer innehåller en länk ansvarar kommentatorn och inte Expressen för innehållet på landningssidan. 

 

  • Expressen.se förhåller sig också rätten att agera utöver det som ovan stipulerats. Vi vill att diskussionen ska handla om ämnet. Inlägg som handlar om annat (så kallat "off topic") kan komma att tas bort. Vi vill också att användaren tänker på sitt uppträdande och språkbruk. Vi accepterar inte personangrepp eller nedsättande kommentarer Kommentarer som du lämnar kan komma att publiceras under din signatur i alla Expressens kanaler. 

 

  • Expressen beslutar vilka kommentarer som ska publiceras. Kommentarerna på Expressen.se förhandsmodereras. Eftersom den som kommenterar de facto befinner sig på Facebook så måste användaren också förhålla sig till den tjänstens villkor. Expressen tar ej ansvar för Facebooks beslut kring ett konto. Du kan som användare komma att exkluderas från Expressens flöde, men dina kommentarer kvarstår hos dig som användare. Dessa faktum innebär att du alltid måste vara redo att ta ansvar för dina egna kommentarar och att du kan komma att agera under eget straffansvar. 

 

  • Expressen förbehåller sig rätten att stänga av användare som inte respekterar dessa reglerfrån möjligheten att kommentera på Expressen.se. 

 

  • Expressen har rätt att ändra reglerna för kommentarer på Expressen.se, vilka ändringar i så fall görs kända på webbplatsen. Som användare förväntas du hålla dig informerad om sådana ändringar och du samtycker alltid till en regeländring genom att fortsätta använda kommentarstjänsten efter det att en regeländring har gjorts känd. 

 

  • Om du hittar en kommentar som du anser strida mot reglerna ovan: Klicka på länken "Anmäl inlägget" som ligger i anslutning till själva inlägget och upplys våra moderatorer om inlägget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag