ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Ipad, webben och mobilen. Överallt kan du få tag på Expressens nyheter. Och de digitala intäkterna ökar. I fjol slog både Expressen TV och mobilsajten flera publikrekord.
Ipad, webben och mobilen. Överallt kan du få tag på Expressens nyheter. Och de digitala intäkterna ökar. I fjol slog både Expressen TV och mobilsajten flera publikrekord.

Digital succé
på Expressen

ANNONS:
Expressens olika kanaler

PÅ PAPPER
Expressen är Sveriges mest lästa helgtidning och bilagan SPORT-Expressen har minskat gapet till rosa konkurrenten kraftigt. I Expressen skriver Leif GW Persson, Jenny Strömstedt, Cecilia Hagen, Mats Olsson, Britat Svensson med flera kända krönikörer. 

 

PÅ WEBBEN
Expressen.se bevakar nyheter 24 timmar om dygnet oavsett om det handlar om stora nyhetshändelser, nöje eller sport. På webben kan du också titta på tv, chatta med intressanta personer, följa våra bloggare eller ta del av vår livebevakning.
 

 

I DIN IPAD
Du kan prenumerera på Expressen i din iPad och läsa papperstidningen i sin helhet direkt vid frukostbordet varje morgon. Du kan också välja att köpa enstaka nummer, precis som i kiosken. Givetvis kan du se tv-klipp också i din iPad.
 

 

I DIN MOBIL
I din Android-mobil eller Iphone får du snabbt tillgång till senaste nytt, men kan också se tv och läsa längre texter. Under 2013 kommer Expressen att lansera flera nya appar. Med Expressen i mobilen är du alltid bara ett klick ifrån att få senaste nytt.
 

 

I WEBB-TV
En given höjdare både på webb, mobil och iPad. I samarbete med TV4 News sänder vi live från de stora nyhetshändelserna, men erbjuder också alla målen i hockeyallsvenskan, intervjuer från melodifestivalen och mycket annat. Just nu bygger Expressen en ny tv-studio.
 

 

I DIN IPOD
I "Ligga med Brodrej" gör kulturmedarbetaren Gunilla Brodrej vilsamma poddradiointervjuer. Kulturredaktionen bjuder också på serietecknaren Liv Strömquist och frilansskribenten Caroline Ringskog Ferrada-Noli i "En varg söker sin pod". Även SportExpressen går att lyssna på i Premier League-podcasten "Kick and Rush".

Visa merVisa mindre

Du är just nu inne på en succésajt.

I fjol slog både Expressen TV och mobilsajten flera publikrekord - och de digitala intäkterna ökade med 13 procent.

– Inte minst den mobila trafiken har ökat mycket snabbt under året, säger Expressens vd Bengt Ottosson.

Expressen fortsätter att skörda framgångar - 2012 blev ännu ett succéår.

Expressen-bussen vann förstapris på dagstidningarnas Oscar, "INMA Award", både mobilsajten och Expressen TV slog flera publikrekord och på söndagar fortsatte papperstidningen att vara Sveriges mest lästa tidning.

Vinst varje år

Framgångarna visar sig också i bokslutet. I ett decennium har Expressen gått med vinst varje år, och 2012 blev inget undantag.

– Expressen fortsätter att visa ekonomisk stabilitet trots en försämrad annonskonjunktur och de strukturella förändringar av mediebranschen som blir allt tydligare, säger vd Bengt Ottosson.

Totalt gjorde Expressen en vinst på 90,6 miljoner kronor förra året, en ökning med 17,5 procent jämfört med 2011. De senaste tio åren har Expressen gjort en sammanlagd vinst på cirka en miljard kronor.

– Vinsten på 90,6 miljoner innebär ett år som ligger strax under snittet under tioårsperioden, men det får ändå betraktas som godkänt ett år med en svag annonskonjunktur och med betydande investeringar för att öka den digitala tillväxten, säger Bengt Ottosson.

"Bygger klart tv-studio"

Intäkterna för digitala kanaler ökade med 13 procent och nu satsar Expressen för att 2013 ska bli ett minst lika bra år.

Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör:

– Expressen går stärkt in i 2013. Just nu bygger vi klart vår nya tv-studio och kommer snart lansera fler nya appar. Det är viktigt att vi har resurser att fortsätta satsa.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: