Margot Wallström står fast vid sitt nej till partiledare för Socialdemokraterna. Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Margot Wallström står fast vid sitt nej till partiledare för Socialdemokraterna. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Wallström vill inte ta över efter Juholt

Publicerad
Uppdaterad
Hon har starkt stöd inom partiet och i opinionen.
Trots det står Margot Wallström, 57, fast vid sitt nej till att ta över som partiledare för Socialdemokraterna, säger den tidigare ministern till Värmlands Folkblad.
Samtidigt öppnar hon för att ta en annan roll inom partiet.
Margot Wallström är mångas favorit till att ta över som partiledare för Socialdemokraterna.
Hon har tung nationell och internationell erfarenhet som tidigare minister och EU-kommissionären, och är numera FN-tjänsteman.
Men trots det vill hon inte ha rollen som partiledare.
Till Värmlands Folkblad säger Margot Wallström att hon står fast vid det nej som hon givit vid flera tidigare tillfällen när partiledarfrågan diskuterats.
– Jag har inte ändrat mig, säger Margot Wallström till Värmlands Folkblad.

"Det som hänt är tragiskt"

Samtidigt öppnar hon delvis dörren för andra uppdrag inom partiet.
– Det får jag i så fall ta ställning till då. Men vad gäller frågan om partiledaruppdraget är svaret detsamma som tidigare.
Värmlands Folkblads reporter frågar också vad Margot Wallström tycker om den senaste utvecklingen:
– Det som hänt är tragiskt för partiet. Men jag antar att Håkan Juholt inte orkade med pressen längre, och det får man förstå, säger hon till Värmlands Folkblad.Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida