ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Under TV4 News nyhetssändning visades en porrfilm på en av skärmarna bakom nyhetsuppläsaren.
Under TV4 News nyhetssändning visades en porrfilm på en av skärmarna bakom nyhetsuppläsaren.

Visade porr - under nyhetssändningen

ANNONS:

Under nyhetsuppläsningen i TV4 News på måndagsförmiddagen visades en porrfilm på en av skärmarna i bakgrunden.

Enligt kanalen var det hela ett misstag.

– Det är skit att det händer, rent ut sagt. Vi ska göra allt för att det inte händer igen, säger Andreas Haglind, redaktionschef TV4 News och TV4 Nyheterna.

I TV4:s livenyhetskanal TV4 News finns flera skärmar bakom nyhetsuppläsaren. Under några minuter vid tiotiden på måndagsförmiddagen visade en av skärmarna en porrfilm.

Flera tittare uppmärksammade missen.

– Det är ju lite roligt. Men samtidigt är man medveten om att det är en stor tabbe. Speciellt vid den här tiden då många barn kan titta, säger Max Trygg, 21, som såg sändningen.

"Inte sänt ut porr"

TV4 News redaktionschef Andreas Haglind säger att de tror att anledningen till porrmissen var att en av deras tv-skärmar legat på en server som bandat filmer som ska visas i andra kanaler i tv-huset. TV4-gruppen äger C More-kanalerna - och vissa av dem visar erotisk film på nätterna.

– Det är skit att det händer, rent ut sagt. Vi ska göra allt för att det inte händer igen. Samtidigt är det inte så att någon kan ha sett vad som visades, eftersom skärmen är så liten. Det är inte så att vi har sänt ut porr, säger Andreas Haglind.

Vid lunchtid på måndagen hade ett fåtal personer hört av sig till TV4 efter missen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: