ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
"Jag tror att vi kan se slutet på Khadaffis regim redan inom 48 timmar", säger Shaban Elgale, oppositionsrörelsens talesperson i Sverige.
"Jag tror att vi kan se slutet på Khadaffis regim redan inom 48 timmar", säger Shaban Elgale, oppositionsrörelsens talesperson i Sverige.

"Vi kan se slutet inom 48 timmar"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Läs mer
Visa flerVisa färre
På lördagsnatten började striden om Khadaffis fäste - Tripoli.
Skottlossning och explosioner hördes i staden - och rebeller känner doften av seger.
- Jag tror att vi kan se slutet på Khadaffis regim redan inom 48 timmar, säger Shaban Elgale, oppositionsrörelsens talesperson i Sverige.
De libyska rebellerna har haft flera framgångar de senaste dagarna. I fredags intog de nyckelstaden Zawiyah, det sista hindret för att attackera Tripoli från väst. De senaste dagarna har rebellerna tagit städer väster, öster och söder om Tripoli. Khadaffi är mer eller mindre omringad.
På lördagskvällen kom flera rapporter om strider på Tripolis gator.
Flera medier rapporterade att vittnen hört både skottlossning och explosioner i vissa delar av staden.

"Tagit flygplatsen"

Enligt Shaban Elgale, som representerar rebellerna i Sverige, togs rebellerna emot med öppna armar i Tripoli.
- Folk är mycket glada, vi har tagit över flera delar av Tripoli, bland annat den internationella flygplatsen och en militär flygplats, säger han.
Uppgifterna om att rebellerna har tagit över Tripolis flygplats har inte kunnat bekräftas från oberoende källor.
Vid midnatt uttalade sig Khadaffis talesperson, Moussa Ibrahim, i statstelevisionen. Han hävdade då att striderna var slut.
- Vi har besegrat små grupper av rebeller som tog sig in i staden. Tripoli är säkert, sa han.
Efter det blossade dock striderna upp igen.

"Koordinerat med Nato"

Attacken mot Tripoli beskrivs av rebellerna som att mindre celler i staden agerade på order och tog till vapen mot Khadaffis styrkor.
- Vi koordinerar attackerna i staden, och våra styrkor utanför staden är redo att gå in i Tripoli, sa rebelledaren Anwar Fekini till New York Times.
Fadlallah Haroun, en högt uppsatt militär i rebellfästet Benghazi, sa till al-Jazeera att striderna var början på Operation Mermaid - ett smeknamn för Tripoli. Han sa också att attacken var koordinerad med Nato.
Enligt en rebelledare som al-Yazeera pratat med väntar rebellerna på förstärkning från väst och staden Zawiyah och att det planeras en attack på söndagsmorgonen.
Allt tyder på att den slutliga striden om Libyens huvudstad har inletts. Den svenska talespersonen för rebellerna säger att Tripoli är på väg att falla.
- De har tagit över flera delar. Jag tror inte att det är mycket kvar, jag tror att vi kommer se slutet på Khadaffiregimen snart. Jag tror att det kan vara över redan om 48 timmar, men det kommer bli hårda strider inne i Tripoli, säger han till Expressen.se.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: