ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Varning för farlig sol under påsk

ANNONS:
FAKTA

Mer information:
www.
ssi.
se
www.
smhi.
se

Visa merVisa mindre
Varning för solen i påsk.
Eftersom ledigheten infaller sent i år är UV-strålningen högre än vanligt.
- Man bör ta det lugnt med solen, speciellt små barn, säger Weine Josefsson, meteorolog på SMHI till Expressen.se.
Njut - men med måtta! Vintern har sakta men säkert börjat släppa sitt grepp. Men solen som nu blir varmare och varmare, blir också farligare och farligare. Ni som tänkt bege er upp till fjällen över lovet ska vara extra försiktiga, varnar SMHI:s meteorolog Weine Josefsson. - Risken för hög UV-strålning är högre i år än vanligt eftersom påsken infaller så sent, säger han till Expressen.se.

Extra farlig

I fjällvärlden blir solen extra farlig. Strålningen blir dubbelt så stark mot snö jämfört med barmark. Höjden gör även att strålningen ökar i styrka, mellan fem och tio procent per tusen meter. - Det är också farligare att vistas i öppen terräng där man exponeras för hela himlen, säger Weine Josefsson som menar att extra känsliga personer bör vara extra noga med att skydda sig. - Det bästa är att skydda sig med kläder, eller att inte vara i solen alls. Man bör även smörja in känsliga delar, till exempel näsan. Små barn ska man vara extra försiktig med. - Deras hud är inte lika motståndskraftig. Man ska inte låta dem sitta i solen, säger Weine Josefsson.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: