ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Vänstern behåller greppet

ANNONS:
Socialdemokraterna och vänsterpartiet tillsammans skulle ha fått egen majoritet om det hade varit riksdagsval i november.
Det visar den nya partisympatiundersökningen, PSU, från Statistiska centralbyrån.
- De borgerliga har en tung uppförsbacke framför sig om de ska ta igen det här, säger Anders Jonsson, politisk expert på Expressen.se.
Regeringspartierna tappar röster. Om det hade varit val i november skulle allianspartierna centern, folkpartiet, moderaterna och kristdemokraterna bara fått 39,9 procent av svenska folkets röster.
Det är en statistisk minskning med cirka 8,3 procentenheter sedan förra riksdagsvalet, skriver Statistiska centralbyrån, SCB. Siffrorna kommer från den nya partisympatiundersökningen för oktober månad, där svenskar har fått svara på vilket parti de skulle rösta på om det vore val inom de närmaste dagarna.
- Jag tror dels att den här minskningen beror på de väldigt prostesterna mot de nedskärningar som de borgerliga gjorde efter valet, och dels alla affärer med politiker som har tvingats avgå, säger Anders Jonsson.
I undersökningen framgår också att sympatierna för socialdemokraterna och vänsterpartiet är desto starkare. Vid ett riksdagsval under november månad hade de två partierna tillsammans fått egen majoritet och därmed kunnat bilda regering.
De har 51 procent av sympatierna i undersökningen, en ökning med 10,2 procentenheter sedan valet 2006.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: