ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Goda vänner. Nu kan Harri Miekkalinna berätta om vad han vet om Christer Pettersson.
Goda vänner. Nu kan Harri Miekkalinna berätta om vad han vet om Christer Pettersson.

Vännen: Han flydde mot kyrkogården

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer
Visa flerVisa färre
Harri Miekkalinna, 63, var en av Christer Petterssons närmaste vänner.
För första gången sedan Olof Palme sköts avslöjar han vad Pettersson gjorde på mordnatten.
Han flydde från mordplatsen upp till vänster mot kyrkogården, säger han.
En av få som lyckats hålla sig vän med hetlevrade Christer Petterssons genom alla år är Harri Miekkalinna, 63. – Vi har delat korridor på Hall i flera år och han har passat mitt barn. Vi träffades senast för några månader sedan och spelade "mulle", det bästa kortspel som finns, säger Harri.

Pratade om mordet

Vid perioden för mordet på Olof Palme umgicks Harri och Christer intensivt och de har pratat i timmar om Palmemordet. Det har hela tiden funnits misstankar om att Harri vet betydligt mer om vad Christer Pettersson gjorde under mordnatten än vad som har kommit fram i polisförhören. Allt han har berättat är att Christer vid något tillfälle sagt att han fanns i krokarna där Palmemordet skedde. Nu väljer Harri att berätta detaljerna. – Nu kan jag säga vad Christer sa, det kan inte skada honom längre. Jag träffade Christer dagen efter mordet, eller kanske två dagar. Då berättade han att han flytt därifrån men inte till höger som det stod i pressen utan till vänster upp på Johannesgatan. Harri Miekkalinna hävdar bestämt att Christer Pettersson inte sköt Olof Palme. Det skulle troligen Christer ha berättat eller så skulle han själv fattat någon misstanke menar han. – Och ändå har vi pratat jävligt mycket om Palmemordet.

Gömde sig

Som Expressen kunde avslöja i torsdags har Christer Pettersson berättat för Gert Fylking att han efter mordet flydde upp till vänster på Johannesgatan och vidare till kyrkogården där han gömde sig medan poliserna visslade förbi. –Det stämmer den flyktvägen berättade han om för mig också, säger Harri. Men om han flydde då måste han väl han dödat Olof Palme? – Nej, men han såg alla polisbilar och förstod att något allvarligt, som ett mord, hade hänt. Och då sa Christer till mig att han tänkte: "De kommer att sno åt mig direkt, jag har ju dödat andra människor i samma område." Det hade han ingen lust med så han flydde. Kan han ha sett att någon blev skjuten? – Han har sagt att han aldrig såg Palme mördas.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: