ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Dylan Martinez
Foto: Dylan Martinez

Valet i Egypten skakas av bråk på Tahrir

ANNONS:
Tidigare artiklar
Valet i Egypten skakades under natten till onsdagen av oroligheter för första gången sedan röstningen inleddes.
Expressens utsända i Kairo, Kassem Hamadé, besökte under onsdagen Tahrir-torget där det var bråk mellan gatuförsäljare och demonstranter.
- Plötsligt gick gatuförsäljarna till attack med knivar och andra tillhyggen, säger han.
Oroligheterna fortsatte på Tahrir-torget under natten till onsdagen då olika grupper drabbade samman.
Ungefär 80 personer ska ha skadats i oroligheterna. Reformpolitikern Mohamed ElBaradei skriver enligt TT på Twitter att "ligister" attackerade demonstranterna som protesterar mot det styrande militärrådet.
Expressens utsända Kassem Hamadé besökte Tahrir-torget på onsdagsförmiddagen några timmar efter att det lugnat ner sig igen.
Enligt de han talade med handlade bråket om att demonstranterna och gatuförsäljarna hamnade i luven på varandra efter att de förra försökt köra bort de senare som bland annat anklagas för att sälja droger på torget.
– Plötsligt gick gatuförsäljarna till attack med knivar och andra tillhyggen, säger Kassem Hamadé.

FJP mot seger

Vissa demonstranter menar också att gatuförsäljarna står regimen nära vilket är ytterligare en anledning till att de vill få bort dem.
Demonstranterna ska ha gått segrande ur tumultet och gatuförsäljarna lämnade efter en stund Tahrir-torget.
Bråket var det första stora efter två relativt problemfria valdagar.
Muslimska brödraskapets parti FJP ser som väntat ut att gå mot en klar seger i valet. En källa uppger för Reuters att dess parti har fått omkring 40 procent av rösterna.

Två tredjedelar har inte röstat

En starkt islamistisk salafist-allians har fått näst flest röster och en koalition av mer sekulära partier kommer först på tredje plats.
Två tredjedelar av Egyptens provinser har dessutom inte röstat ännu, utan har sina valdagar den 14 december respektive den 3 januari. Ett definitivt slutresultat kommer inte förrän den 13 januari, skriver TT,
Rösträkningen är lite försenad eftersom den tagit längre tid än beräknat.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: