Våldsamma kravaller rasade i Oslo på torsdagskvällen. Foto: Scanpix
Våldsamma kravaller rasade i Oslo på torsdagskvällen. Foto: Scanpix

Våldsamma kravaller i Oslo

Publicerad
Uppdaterad
Våldsamma kravaller rasade i Oslo på torsdagskvällen.
Polisen svarade med tårgas när demonstranterna satte eld på papperskorgar och krossade skyltfönster.
- Nu är ingenting heligt, säger Uni Grøndal vid polisen i Oslo till Dagbladets nätupplaga.
Kriget i Gaza väcker starka känslor. På torsdagskvällen uppstod våldsamma upplopp i Oslo vid en sammandrabbning mellan proisraeliska och propalestinska demonstranter.
Omkring 1000 demonstranter kastade sten och mynt mot polisen. Man skickade även i väg raketer in i folkmassorna.
Flera skyltfönster krossade och papperskorgar sattes i brand, rapporterar Dagbladets nätupplaga.
Polisen svarade med tårgas.

Aggresiv stämning

Stämningen på platsen var mycket aggressiv och vid klockan 22.00 på kvällen hade 27 personer gripits.
En polisen och en civil person har skadats.
Enligt AFP angrep 1000 propalestinska demonstranter 500 proisraeliska.
Till slut fick polisen skicka i väg de proisraeliska demonstranterna med buss.
Polisen bedömer läget som mycket allvarligt.
– Nu är ingenting heligt. De krossar rutor helt omotiverat och de sätter eld på olika saker. Bland annat försökte de bränna ner julgranen på Universitetsplatsen, säger Uni Grøndal vid polisen i Oslo till Dagbladets nätupplaga.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida