ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Reinfeldt: Littorin säger att uppgifterna inte stämmer

ANNONS:
Läs mer
Sven Otto Littorin avgick i veckan under tumultartade former. I dag publicerade Aftonbladet uppgifter där en prostituerad anklagar den förre ministern för sexköp.
Med anledning av det höll statsminister Fredrik Reinfeldt en presskonferens utanför Rosenbad där han kommenterade anklagelserna mot Sven Otto Littorin.
- Han säger till mig att han konfronterats med uppgifter av Aftonbladet som inte stämmer, säger Reinfeldt.
När arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin avgick på onsdagen uppgav han som anledning att han är indragen i en jobbig vårdnadstvist och att han ville skydda barnen.
I dag skriver Aftonbladet att en kvinna anklagar Littorin för att ha köpt sex av henne kort innan valet 2006.

"Han ringde mig i tisdags"

Enligt tidningen var det efter att ha konfronterats med anklagelserna som Littorin valde att avgå. Med anledning av de uppgifterna så kallade Fredrik Reinfeldt till en extrainsatt pressträff utanför Rosenbad klockan 11 på lördagen.
Ett stort pressuppbåd var på plats för att höra Reinfeldt kommentera Littorinaffären:
- Sven Otto Littorin ringde mig i tisdagskväll och sade att han ville lämna regeringen. Han anger privata skäl och säger att han konfronterats av Aftonbladet med uppgifter som inte stämmer.
- Han förstår att det kommer bli en mediegranskning och eftersom han dessutom är i en vårdnadstvist så drar han sin gräns här, säger statsministern till Expressen.se.

Littorin: Det stämmer inte

Exakt vad Littorin sagt då han ringde till sin chef för att avgå får vi inte veta men enligt Fredrik Reinfeldt så menar Littorin att han är oskyldig till ankalgelserna:
- Jag tycker jag har redogjort för kontentan i samtalet. Det viktiga är att han säger att han inte gjort det, säger Reinfeldt.

Kort presskonferens

Trots upprepade frågor vill Reinfeldt inte berätta mer. Statsministern gör klart att han kallat till pressträff för att berätta vad han vetat och vad Sven Otto Littorin sagt åt honom, inget annat.
Hur påverkar det här Moderaterna?
- Det kan jag inte bedöma.
Har du pratat ytterligare med Littorin om de här uppgifterna?
– Det har jag inte gjort.
Anser du att kvinnan är trovärdig?
– Det inte jag som ska bedöma det, säger Reinfeldt.
Har det inträffade skadat partiet?
- Det kan jag inte heller bedöma.
Hur påverkas förtroendet för er?
- Det är för tidigt att säga.
Tar du Sven Otto Littorins ord på det här?
– Ja, det måste jag ju göra.
Vad är det allvarligaste i det här?
– Det vet jag inte om jag vill bedöma.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: