Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson med maken Gunnar Larsson. Foto: Roger Vikström
Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson med maken Gunnar Larsson.  Foto: Roger Vikström

Maria Larsson öppnar för Miljöpartiiet

Publicerad
Kristdemokraternas första vice ordförande, Maria Larsson, öppnar för ett samarbete över blockgränsen om valresultatet enligt SVT:s Valu står sig.
- Det som kan bli aktuellt är Miljöpartiet som ligger närmast oss värderingsmässigt, säger Maria Larsson till TT.
Enligt SVT:s Valu som vid klockan 20 på söndagskvällen fick alliansen 49,1 procent mot 45,1 för oppositionen. SD fick 4,6 procent.
Alliansen skulle alltså få bilda en minoritetsregering om resultatet ligger fast när alla röster räknats.

"Ligger närmast oss"

Regeringens äldre- och folkhälsominister, Maria Larsson, öppnar för en möjlighet att ta hjälp av Miljöpartiet efter valet 2010.
- Det finns ju möjligheten att pröva att regera med något av partierna på den rödgröna sidan. Det som kan bli aktuellt är Miljöpartiet som ligger närmast oss värderingsmässigt, säger Kristdemokraternas första vice ordförande, Maria Larsson, till TT.
Kristdemokraterna fick enligt SVT:s första Valu för kvällen bara 5,7 procent (en minskning jämfört med 2006 med 0,9 procent).

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag