ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Göran Hägglund Foto: Roger Vikström.
Göran Hägglund Foto: Roger Vikström.

Göran Hägglunds tal - ord för ord

ANNONS:
Läs mer
"Ni kommer ihåg hur det var i uppstarten av valrörelsen, att vi hade det ganska trögt i opinionsmätningarna.
Vi har vant oss vid att diskutera, men vi har också vant oss vid att vi gör väldigt bra valrörelser och för det ska ni ha ett djupt känt tack. Tusen tack för fantastiska insatser vid valstugor runt om i Sverige. Vid flygbladsutdelningar och vid samtal med många människor. Ni har gjort ett strålande arbete.
Vi stod inför en svår och mäktig uppgift. Ni kommer ihåg när vi kom till regeringsställning 2006 med en mäktig uppgift i form av hög arbetslöshet, med många människor i sjukskrivning, med stora bekymmer på många områden och vi har gjort oerhört mycket tillsammans.
Vi har gjort det också under det att Sverige har mött den värsta ekonomiska kris sedan 30-talet.

Ändå så har vi kunnat genomföra på område efter område stora förbättringar och det har varit möjligt genom ert engagemang.
Det valresultat som väljarna har gett oss i dag har skapat en ganska besvärlig parlamentarisk situation. Vi hade förstås allesammans hoppats att vi skulle få en egen majoritet. För Sverige skulle behöva en stabil regeringssituation med en trygg majoritet i Sveriges riksdag. Vi har fått ett besvärligare läge.
Men också i det läget måste Sverige regeras och vi är förstås som Kristdemokrater beredd att ta ansvar också i den här situationen.

Vi ska naturligtvis redan nu börja arbetet inför valet 2014 för uppgiften är ju ingalunda slutförd. Vi ska fortsätta arbetet för värdighet för alla våra äldre. För goda ekonomiska förhållanden för alla äldre. För att alla människor som har en förmåga att arbeta ska ha ett arbete att gå till. För att barnfamiljerna ska få mer att bestämma om själva för att skapa det trygga Sverige som vi vill se. För framtiden börjar i familjen mina vänner.
Vi ska fortsätta det arbete vi har påbörjat. Vi kommer att göra det under besvärliga förhållanden, men arbetet finns där. Vi ska fortsätta arbetet för ett mänskligare Sverige. Det får inte avstanna."
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: