ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Carl Bildt samlar in pengar till Pakistan

ANNONS:
FAKTA

Stöd offren i Pakistan
För att skänka 50 kronor - sms:a "AKUT" till 72900. För att skänka 100 kronor - sms:a "AKUT 100" till 72900 för att skänka 100 kronor. Sms:a "AKUT 200" för att skänka 200 kronor.
Skänk valfritt belopp till plusgiro 900 800-4 eller bankgiro 900-8004. Skriv "Katastrofhjälpen" på inbetalningstalongen. Du kan också gå in på Röda Korsets hemsida, www.redcross.se, och skänka pengar.

Visa merVisa mindre
I dag går utrikesminister Carl Bildt omkring på stan med en bössa och samlar in pengar.
Syftet är att få in bidrag till Pakistan.
Klockan 13.45 stannar han vid Expressens valstuga och svarar på frågor om insamlingen.
- Carl Bildt vill visa att alla kan dra sitt strå till stacken, säger hans pressekreterare Irena Busic.
Översvämningarna i Pakistan anses vara den största humanitära katastrofen på många år. De drabbade är många och det behövs pengar för att hjälpa dem.
Expressen har tillsammans med Röda Korset samlat in pengar till de drabbade. I ett flertal artiklar har Expressen berättat om katastrofen och hur avgörande hjälpen är.
I dag tar utrikesminister Carl Bildt saken i egna händer och beger sig ut på stan med en insamlingsbössa från Röda Korset.
– Hjälporganisationerna får inte in tillräckligt med pengar. Carl Bildt vill med detta visa att alla kan dra sitt strå till stacken. Att allas bidrag kan hjälpa till, fem kronor eller 50 kronor – allt är välkommet till Pakistan. Det behövs, säger Carl Bildts pressekreterare Irena Busic.

Besöker valstugan

Klockan 13.45 kommer Carl Bildt till Expressens valstuga Sergels torg i Stockholm för att intervjuas direkt i Expressens webb-tv av tidningens politikreporter Niklas Svensson.
- Parallellt i dag pågår ett möte i FN i New York där Gunilla Carlsson deltar. Mötet handlar om att det är problem med att få in pengar till Pakistan, säger Irena Busic.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: