ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
- Vi har känt att vi haft en medvind senaste veckan, men om den räcker hela vägen vet vi inte, sade Ibrahim Baylan. Foto: Suvad Mrkonjic
- Vi har känt att vi haft en medvind senaste veckan, men om den räcker hela vägen vet vi inte, sade Ibrahim Baylan. Foto: Suvad Mrkonjic

Baylan: Vi får vänta med att analysera

ANNONS:
Läs mer
Enligt både SVT och TV4:s vallokalsundersökningar är kommer Alliansen att vinna valet, och i båda undersökningarna backar Socialdemokraterna jämfört med förra valet.
- Vi har känt att vi haft en medvind senaste veckan, men om den räcker hela vägen vet vi inte, sade Ibrahim Baylan.
Enligt TV4:s vallokalsundersökning får Socialdemokraterna 32,7 procent av rösterna och backar däremd 2,3 procentenheter jämfört med 35 procent valet 2006. Enligt TV4:s undersökning får de rödgröna 46,4 procent av rösterna mot de alliansens 48,2. Enligt SVT:s vallokalsundersökning får alliansen 49,1 procent jämfört med 45,1 för de rödgröna. Socialdemokraterna får enligt denna mätning 30 procent.
Svend Dahl, doktorand vid statsvetenskapliga institutionen vid universitetet i Stockholm och tidigare liberal ledarskribent kommenterar siffrorna:
- S gjorde ett jättedåligt val 2006 och ett ännu sämre resultat än det vore en katastrof. Det kommer att förändra dynamiken i svensk politik om de kryper ännu närmare 30-procentgränsen.
Också Niklas Bolin, doktorand i statsvetenskap vid Umeå universitet, säger att Socialdemokraterna tycks gå mot ytterligare ett katastrofval.
– Det är ytterligare bekräftelse på deras tillbakagång. Det är ett kvitto på att de inte längre är det statsbärande partiet, de börjar bli mer ett i mängden. De kommer aldrig mer få siffror upp mot 40 till 50 procent. Det kommer säkert höjas röster om avgång för Mona Sahlin. Det kommer bli intressant att följa debatten om samarbetet med V och MP.

"Vi får vänta"

Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan vill vänta med att analysera innan alla röster är räknade men sade i SVT:
- Vi har känt att vi haft en medvind senaste veckan, men om den räcker hela vägen vet vi inte.
På frågan om han är nöjd med Socialdemokraternas preliminära siffror svarar han:
- Vi får vänta med att analysera tills alla röster är räknade och vi har ett resultat. Men vi har genomfört Sveriges största samtalskampanj och vi har kört ända in i kaklet som man brukar säga.
Baylan vill inte heller kommentera Sverigedemokraternas siffror.
- Vi får vänta med analyser tills vi har ett resultat. Men om vi får in ett främlingsfientligt parti är det så klart ett misslyckande för samtliga partier.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: