Alliansens ledning utökas med 4 procentenheter, jämfört med förra mätningen. OBS! Bilden är ett montage. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Alliansens ledning utökas med 4 procentenheter, jämfört med förra mätningen. OBS! Bilden är ett montage.  Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Alliansen utökar försprånget

Publicerad
Uppdaterad
Den borgerliga alliansen ökar försprånget till de rödgröna i en ny Skop-mätning. Alliansen får 51,1 procent och egen majoritet. S-V-MP får 41,8 procent.
Ledningen utökas med 4 procentenheter, jämfört med förra mätningen.
Moderaterna ökar med 0,6 procentenheter och är största parti med 30,6 procent.
S backar med 2,0 procentenheter och får bara 27,6 procent. Det är den hittills lägsta noteringen för partiet i Skops väljarbarometer.

"Nedåtgående trender"

Även Miljöpartiet backar, 0,7 procentenheter, medan Vänsterpartiet går framåt marginellt.
"Både Socialdemokraterna och Miljöpartiet befinner sig i nedåtgående trender", kommenterar Skops vd Birgitta Hultåker resultatet i ett pressmeddelande.
Sedan Miljöpartiets toppresultat i mätningen i juni har MP förlorat närmare en tredjedel av partisympatierna.

SD får 5,0 procent

Kristdemokraterna går framåt 0,9 procentenheter medan Centerpartiets siffror är oförändrade.
Sverigedemokraterna får i enkäten 5,0 procent och klarar därmed riksdagsspärren.
1 100 personer i åldrarna 18–84 år deltog i undersökningen som gjordes mellan den 7 och 12 september.
Ingen av förändringarna är statistiskt säkerställd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag