ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Marita Ulvskog. Foto: Scanpix
Marita Ulvskog. Foto: Scanpix

Ulvskog bad om gräddfil till EU

ANNONS:
Marita Ulvskog försökte få en gräddfil i EU-parlamentet.
Det avslöjas i ett hemligt inspelat samtal av Ekot.
Socialdemokraten förnekar uppgifterna:
- Jag har inte fått någon gräddfil, däremot har jag bett honom om hjälp, men inte fått någon.
Marita Ulvskog fruktade att hennes EU-arbete kan bli svårt eftersom hon är en känd EU-kritiker.
Därför bad hon Martin Schultz, Socialdemokraternas gruppledare i Europaparlamentet, att ordna en gräddfil åt henne, avslöjar Ekot.
I ett samtal som Marita Ulvskog hade under en paus på ett möte öppet för journalister berättar Marita Ulvskog om sitt samtal med Martin Schultz:
- Jag hade ett samtal med honom och gick rakt på sak och sa: ”Hörru du. Jag kommer att representera sossarna i Sverige och är jätteviktig i EU-sammanhang. Jag har varit minister. Jag är partisekreterare. Men jag vet att jag har en uppförsbacke i partigruppen i parlamentet för att jag är EU-kritiker och EU-motståndare.”

"Du får fixa en gräddfil"

- ”Du måste hjälpa mig med det, därför att jag måste ha inflytande ändå, du får fixa en gräddfil till mig, en fast lane.” "Absolut", sa han, säger Marita Ulvskog under Ekots inspelning.
Marita Ulvskog förnekade i en Ekotintervju i morse att hon bett om en gräddfil och att samtalet i stället ska ha handlat om ett lönedumpningsdirektiv.
När hon senare konfronteras med inspelningen säger hon till Ekot:
- Jag bad honom om hjälp att få en snabb väg att tala med andra i Europaparlamentsgruppen innan vi ska förhandla om utskottsplatser och liknande, och jag har inte fått någon sådan hjälp.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: