Ett stort sökpådrag kopplades in både på land och ute på havet. Foto: Pontus Stenberg

Ett stort sökpådrag kopplades in både på land och ute på havet.

 Foto: Pontus Stenberg

Försvunna män hittades döda

Publicerad

Två skridskoåkande män i 70-årsåldern försvann på havsisen utanför Nyköping.

Ett stort sökpådrag kopplades in både på land och ute till havs och sent på kvällen återfanns männen döda.

– De anträffades i en isvak, de anhöriga är underrättade, säger Eric Björkholm vid polisen i Södermanland.

Männen ska ha gett sig ut för att åka långfärdsskridskor vid lunchtid på tisdagen och när de inte hörde av sig blev anhöriga oroliga och larmade polisen vid klockan 18.

– Vi har ett stort pådrag. Polisen söker på land och i strandkanter och Sjö- och flygräddningscentralen söker på vattnet, säger Göran Risberg.

Oklart hur stabil isen är

Man har lokaliserat männens bil och det är från den som sökinsatsen utgår. Enligt Göran Risberg är det oklart hur pass stabil isen är.

– Fyra fem patruller deltar i insatsen, bland annat hundpatruller. Polishelikopter har inte kunnat lyfta än på grund av dåligt väder, säger Göran Risberg.

Anträffades i en isvak

Helikopter från Sjöfartsverket tillsammans med svävare från Sjöräddningssällskapet hjälpte också till i sökandet.

Senare under kvällen återfanns männen i vattnet.

– De anträffades döda i en isvak, de anhöriga är underrättade, säger Eric Björkholm vid polisen i Södermanland.

– De hittades nära land på ett område där de var dålig is. När vi kom fram var det två personer i vattnet, säger Jim Karlsson, befälhavare från Sjöräddningssällskapet.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida