ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Tv-spel är "bra för barn"

ANNONS:
Vill du att ditt barn ska tillbringa mer tid med sitt Wii, Playstation eller Xbox i år?
Ny forskning visar att det kan vara helt rätt.
Enligt en ny studie ger det barnet snabbare och skarpare hjärna.
Barn - och vuxna - som regelbundet spelar tv- och datorspel kan processa information snabbare och mer exakt än de som inte spelar. Det visar en ny studie gjord av amerikanska psykologer vid University of Rochester i New York. Resultatet kan förfära miljoner föräldrar som klagat på att ungarna tillbringar för mycket tid framför Super Mario eller Grand Theft Auto.


Blir mer snabbtänkta i verkliga livet

Enligt Science Daily blir faktiskt de som spelar snabbare och skarpare inte bara i själva spelsituationen, utan också i verkliga livet. Det visade en rad olika laboratorietester. Skeptiker har tidigare menat att spelarna blir mindre exakta ju snabbare de blir på sitt spel, men Matthew Dye och hans kollegor upptäckte det exakt motsatta. Tv-spel ökade spelarens visuella förmåga, och förmågan att mentalt rotera föremål, samt både det visuella och spatiala minnet.
Forskarna kom även fram till att tv-spel faktiskt också kan förhindra en del av det hjärnans åldrande.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: