ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mohammed Merah, 23.
Mohammed Merah, 23.

Tv-kanal vägrar visa massmördarens film

ANNONS:
Läs mer

Terroristen i Toulouse, Mohammed Merah, 23, filmade sina mord och skickade videon till al-Jazeera.

Nu har tv-bolaget bestämt sig för att inte sända materialet.

al-Jazeera skriver att filmerna inte innehåller ny information och att de bryter mot deras etiska kod.

Enligt al-Jazeera skickade Mohammed Merah sin egen film från tre olika mord i södra Frankrike. Han kallade den "Al Qaeda attaque la France", eller al-Qaida-attack i Frankrike på svenska.

Nu har al-Jazeera bestämt sig för att inte sända filmen eftersom det inte kommer fram någon information som inte redan var känd och för att de bryter mot bolagets etiska kod.

Enligt al-Jazeera visar filmen morden i kronologisk ordning. Man hör skottlossning och både mördarens och offrens röster, men man ser aldrig Mohammed Merahs ansikte.

Sarkozy vädjade

Filmen skickades till al-Jazeeras redaktion i Paris på ett usb-minne.

Zied Tarrouche, chef för al-Jazeeras redaktion i Paris, säger att filmen hade bra kvalitet men att den var skakig. Han säger också att den hade redigerats i efterhand och att religiösa sånger och citat från koranen hade lagts till.

Frankrikes president, Nicolas Sarkozy, vädjade på tisdagen till al-Jazeera att inte sända filmen.

– Jag ber cheferna på tv-stationerna som eventuellt har de här filmerna att inte sända dem under några omständigheter av respekt för offren - och av respekt för republiken, sa han.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: