ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas Leprince

Tre män döms till 15 års fängelse för dödsskjutning

ANNONS:
Tidigare artiklar

MALMÖ. Hovrätten går på tingsrättens linje och dömer två personer till 15 års fängelse för mordet på en 19-årig man. En 29-årig man erkände nyligen sin delaktighet i mordet. Även han får avtjäna 15 år i fängelse.

I dag föll domen mot två män, 22 och 30 år gamla, som misstänkts ha mördat en 19 årig man vid ett gatukök i Malmö i augusti förra året.

Nyligen erkände en 29-åring sin delaktighet i mordet. Enligt honom var det han som ensam mördade 19-åringen vid grillrestaurangen i Malmö. 22-åringen och 30-åringen valde däremot att överklaga.

Hovrätten går på tingsrättens linje och dömer de två männen till 15 års fängelse. Den 29-åriga mannen som erkände mordet döms också till 15 års fängelse.

Åklagaren yrkade på ett hårdare straff för de nu dömda, men domstolen anser att det varken finns försvårande eller förmildrande omständigheter och ändrar därför inte tingsrättens beslut.

22-åringens advokat säger att de kommer att överklaga hovrättens dom till högsta domstolen.

– Jag tror att högsta domstolen kommer att ta upp det här och skicka det tillbaka till hovrätten eftersom man har förbisett bevisning, säger, advokat Sven-Eric Ohlsson.

Han ifrågasätter den person som bevittnat mordet. Enligt Sven-Eric Ohlsson ska vittnet inte ha kunnat peka ut vem det var som sköt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: