Tre bilar sattes i brand i Upplands Väsby

Publicerad

Tre bilar sattes i brand i Väsby på fredagskvällen.

– Vi kör tätare ronder i området nu, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Under fredagskvällen drabbades Upplands Väsby av flera bilbränder. Första bilbranden kom in till polisen klockan 20.46. Då brann en bil på Vårvägen.

– Vi var lite oroliga att branden skulle hinna sprida sig till en bil intill men vi hann släcka den innan dess, säger Albin Näverberg.

Klockan 21.23 eldhärjades ytterligare en bil - denna gång på Dragonvägen. Strax därpå, vid 21.43, brann en bil på Centralvägen.

– Där såg man någon ungdom springa från en bil som brann men vi har inga signalement, säger Albin Näverberg.

Kom hot

Klockan 21.57 kom även ett hot i anslutning till en fritidsgård vid Väsby skola om att ytterligare en bil skulle brinna.

– Vi hade ett säkerhetsbolag där som kunde ta den diskussionen. Det var bara ett hot, säger Albin Näverberg.

Han utesluter inte ett samband mellan bränderna.

– Det är inte ofta det brinner tre bilar i Väsby på så kort tid. Det är tre bränder för mycket.

"Kontrollerar ungdomar"

Vid 23-tiden arbetade polisen med spaning i området.

– Vi kontrollerar en del ungdomar vid Väsby skola och ser om det går att koppla dem till bränderna. Det är flera patruller inblandade, säger vakthavande polisbefäl Fredrik Andersson.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida