ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Tidningsledare i Sverige: Hillary Clinton vinner

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
De flesta svenska tidningars ledarsidor anser att Hillary Clinton vann kraftmätningen på supertisdagen.
Socialdemokratiska NSD vill se Clinton och Barack Obama tillsammans i Vita huset.
"Clinton & Obama 2008 skulle kunna bli ett vinnande koncept som framstår som något radikalt, nytt och annorlunda jämfört med det tidigare ledarskapet. Nya väljare, som annars inte röstar, skulle kunna mobiliseras till vallokalerna den 4 november", skriver Norrländska Socialdemokraten (s).
I brist på klara besked efter supertisdagen spekuleras det vilt på tidningarnas ledarsidor om vem av demokraternas kandidater som gick starkast ur striden och som har störst chans att bli partiets presidentkandidat i slutändan.

Clinton favorit

Republikanernas nomineringsfajt anses redan avgjord. Få tror att John McCain ska tappa greppet efter att ha vunnit i flera tunga delstater.
Loppet mellan Hillary Clinton och Barack Obama är mycket jämnt, men de flesta ledarskribenterna tror att Clinton kommer att vinna i längden.
"Utan segrarna i till exempel New York och Kalifornien är det möjligt att luften hade gått ur hennes kampanj. Nu fick den ny och nödvändig energi", skriver Sydsvenskan (oberoende liberal).
"Hon är alltjämt favorit att vinna den demokratiska nomineringen, men frågan är vem som har störst möjlighet att besegra John McCain i november. Mitt svar är Barack Obama", skriver Per Ahlin i Dagens Nyheter, även den oberoende liberal.

Föredrar McCain

Moderata Nya Wermlands-Tidningen anser att svenska medier fokuserar alldeles för mycket på demokraterna. Tidningens ledare är en av få som förordar en republikansk president:
"Viktigast för omvärldens vidkommande är att Förenta Staterna får en president som har en fast linje i kampen mot den islamistiska terrorismen och i Irak (...) Den enda realistiskt valbara kandidaten som uppfyller huvudkraven på säkerhetspolitik och ekonomi heter John McCain."
Aftonbladet (oberoende socialdemokratisk) menar att McCains strategi att i första hand locka moderata republikaner och därefter flirta med den kristna högern är vägvinnande. "Han (McCain) kan definitivt vinna valet i höst", heter det i ledaren.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: