ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Sara Strandlund
Foto: Sara Strandlund

Thomas Mattsson nöjd efter rättegången

ANNONS:
Tidigare artiklar

Thomas Mattsson, Expressens ansvarige utgivare var nöjd efter rättegången. Han tyckte att de från försvarets sida hade fått fram allt och mer därtill för att bevisa att beslutet att med journalistiskt syfte köpa ett illegalt vapen i Malmö var riktigt och rätt genomfört.

– Åklagarens slutplädering innehöll bara de kända omständigheter som vi åtalade har vitsordat. Han tillförde en egen rättslig bedömning där han menade att vi borde fällas, sade Thomas Mattsson direkt efter rättegångsförhandlingarna.

Thomas Mattsson menar att deras bevisning är av annan och starkare art.

– Vår slutplädering från Esa Kymäläinen och Ulf Isaksson kompletterar ju åklagare Jörgen Larssons beskrivning av rättsläget genom att föra in bland annat ett rättsutlåtande från straffrättsprofessor Suzanne Wennberg, hänvisningar till Europakonventionen, samt olika statliga utredningar och utlåtanden som ifrågasätter yrkandet på uppsåt, sade Thomas Mattsson.

Dom meddelas den 18 maj klockan 11 i Malmö.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: