LÄMNAR SVERIGE EFTER VALET. Thomas Bodström flyttar till USA efter nästa val. "Jag skulle ångra mig bittert om jag inte gjorde det här"
LÄMNAR SVERIGE EFTER VALET. Thomas Bodström flyttar till USA efter nästa val. "Jag skulle ångra mig bittert om jag inte gjorde det här"

Thomas Bodström lämnar Sverige efter valet

Publicerad
Uppdaterad
Thomas Bodström, (S), flyttar till USA efter nästa val.
Samtidigt som han hoppas på en ministerpost planerar han att vara borta i ett halvår.
- Jag skulle ångra mig bittert om jag inte gjorde det här, säger han till Expressen.se.
Redan för tio år sedan hade familjen Bodström bestämt sig för att åka iväg på en längre resa. Man den gången hann de aldrig komma iväg.
- Barnen hade tagit ledigt från skolan och min fru skulle undervisa dem. Vi sa att "inget får hindra oss", men så ringde Göran Persson och erbjöd mig att bli justitieminister, säger Thomas Bodström.
- Sedan har det här levt kvar och nu går åren. Det är nu eller aldrig. Den här gången måste det bli av.
Varför väljer du att åka iväg direkt efter valet 2010? Hade det inte varit lämpligare att ni åkt under den här mandatperioden?- Jag vill vara med under valrörelsen och valet och inte svika partiet då.
Är det inte att svika väljarna - att först värva röster och sedan, när ni eventuellt vunnit valet, åka bort i flera månader?- Jag tycker inte det. Jag berättar det här i god tid innan valet. Jag tror människor förstår och vill att politiker ska tänka på familjen också. Vi är inga robotar. Man måste kunna satsa på både karriär och familj.
- Det hade varit en annan sak om jag hade hållit tyst om det här hela valrörelsen, men nu berättar jag i god tid.

Berättade för Sahlin

Thomas Bodström berättade för några veckor sedan om sina planer för partiledaren Mona Sahlin.
 - Mona Sahlin är en mycket bra chef. Hon vet att för att man ska fungera som politiker som måste helheten fungera. Vi umgås privat med våra familjer och hon vet vad det betyder för oss. Hon har stöttat mig helhjärtat i det här, säger Thomas Bodström.

Vill sitta i regering

Att resan kommer att bli av är helt bestämt. Men fortarande vill Thomas Bodström ingå i en regering om Socialdemokraterna vinner valet.
- Jag vill sitta i en regering. Men jag kan naturligtvis inte sitta under tiden jag är borta. Men det brukar ordna sig. Det mesta går att fixa.
Thomas Bodström ska under tiden i USA skriva en ny bok och gästföreläsa vid ett amerikanskt universitet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag