Butiksbiträdet ska ha skadats efter att ha fått sina händer i munnen på rånaren, skriver Arbetarbladet. Foto: Roger Nilsson
Butiksbiträdet ska ha skadats efter att ha fått sina händer i munnen på rånaren, skriver Arbetarbladet. Foto: Roger Nilsson
Inom loppet av en dryg halvtimme på onsdagskvällen skedde två väpnade rån i Gävle.
Inom loppet av en dryg halvtimme på onsdagskvällen skedde två väpnade rån i Gävle.

Tågtrafiken stoppad – stort polispådrag

Publicerad

Två väpnade rån inträffade under loppet av en halvtimme på onsdagskvällen i Gävle.

Ett stort polispådrag finns i stadsdelen Öster, detta kopplas enligt Arbetarbladet till rånen.

Samtidigt har polisen stoppat all tågtrafik till och från Gävle.

Inom loppet av en dryg halvtimme på onsdagskvällen inträffade två väpnade rån i Gävle.

I det första fallet var det en restaurang som blev utsatt och enligt det initiala larmet som kom in till polisen, handlade det om maskerade personer som tagit sig in i restaurangen. De maskerade personerna - oklart om de var män eller kvinnor – ska ha rånat restaurangen som enligt uppgifterna ska ligga vid centralstationen i Gävle. Tidpunkten för händelsen ska vara runt klockan 19.55 på onsdagskvällen.

Men rånet var inte det enda som drabbade Gävle under kvällen. Bara minuter senare kom nämligen larm om ett annat rån – inte långt ifrån platsen där det första rånet inträffade. Det här skriver polisen på sin hemsida.

Fick in händerna i munnen på rånaren

Klockan var 20.30 när det andra rånet kom. Då gällde det en videobutik på Söder i Gävle som också rånades. Det skriver polisen på sin hemsida. Polisen skriver dock vidare att ingen person var gripen för rånet under onsdagskvällen.

Enligt tidningen Arbetarbladet fanns polis på plats vid restaurangen för att prata med personalen. Tidningen uppger även att butiksbiträdet på videobutiken ska ha skadats efter att ha fått in sina händer i munnen på rånaren.

Ett stort polispådrag med flera hundpatruller och polisbilar ska ha setts vid bostadsområdet Öster i Gävle, skriver Arbetarbladet. Detta ska enligt tidningen kopplas sammans med kvällens rån.

 

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida