ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Svenskens pappa: "Tragisk händelse"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

Svensken i 20-årsåldern riskerar ett mycket hårt straff i Maldiverna efter att vållat ett brittiskt pars död.

Efter olyckan i augusti skrev hans pappa ett öppet brev som publicerades i lokala medier.

"Den här olyckan är utan tvekan den mest tragiska händelsen i mitt liv", skriver pappan i ett uttalande.

Det var i augusti som dödsolyckan inträffade i Maldiverna. Den unga mannen från Sverige skjutsade ett brittiskt par tillbaka till sitt hotell med en fyrhjuling när de kraschade in i ett träd.

"Den här olyckan är utan tvekan den mest tragiska händelsen i mitt liv, och ord kan inte beskriva hur ledsna vi är", skriver svenskens pappa i ett uttalande som publicerades i lokala medier. Pappan beskriver hur hans son skjutsade hem det brittiska paret när han fick problem med fordonet.

Blödde själv

"Kraschen tog två människors liv och skadade allvarligt min son. Han förlorade medvetandet i kraschen och vaknade upp senare och hittade de två avlidna liggandes på vägen. Han kallade genast på hjälp och försökte hjälpa läkarna, som kom till platsen, att rädda livet på offren, medan han själv blödde", skriver pappan.

Han påpekar också att svensken och hans familj gjort allt de kan för att samarbeta med polisen och att det inte finns något uppsåt bakom olyckan.

"Är en olycka"

"Vi förstår sorgen hos den familj som har förlorat två älskade personer i den här olyckan, och vi respekterar polisen på Maldiverna som utreder saken. Hursomhelst återstår det faktum att det som hände den 6 augusti är en olycka, en väldigt tragisk händelse, som varken min son eller någon annan har möjlighet att ändra."

Svensken är nu åtalad. Maxstraffet för den aktuella brottsrubriceringen är dödsstraff.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: