ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon. Foto: Magnus Hallgren
Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon. Foto: Magnus Hallgren

Svenska Spotify lanseras i USA

ANNONS:
Efter segdragna förhandlingar med skivbolagen - i dag lanseras Spotify i USA.
Och nu drömmer de svenska grundarna om ytterligare 50 miljoner användare.
I mars hade Spotify – som grundades 2006 – en miljon användare som betalade för tjänsten, och sju miljoner som använde gratisversionen.
Nu kan svenska grundarna vänta sig betydligt mer då Spotify släpps i USA.
Enligt Wall Street Journal planerar Spotify att locka till sig 50 miljoner amerikanska användare inom ett år, skriver Computer Sweden.
Hittills har tjänsten enbart varit tillgänglig i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Frankrike, Spanien och Holland.

Sega förhandlingar

Lanseringen i USA drog ut på tiden på grund av förhandlingar med de amerikanska skivbolagen. Men nu har man lyckats komma överens med samtliga av de fyra största skivbolagen, Warner Music, Universal Music Group, EMI och Sony Music Entertainment.
När Spotify nu träder in på USA-marknaden, världens största musikmarknad, möter bolaget hård konkurrens från andra tjänster, som exempelvis Rdio, Napster och MOG.
- Må bäste man vinna! Vi kommer med en stark produkt, och hoppas att konsumenterna i USA är lika positivt inställda som de har varit i Europa, sa Pär-Jörgen Pärson på riskkapitalbolaget Northzone, delägare i Spotify, häromdagen till TT.
Inledningsvis kommer gratisversionen av musiktjänsten vara tillgänglig med hjälp av inbjudningar. Betalversionen kommer finnas i två versioner, med eller utan tillgänglighet i mobilen, och kosta 4,99 dollar i månaden respektive 9,99 dollar.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: