ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska nyhetsankaret Linda Nyberg.
Svenska nyhetsankaret Linda Nyberg.

Svenska nyhetsankaret mitt i mediekaoset

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
DOHA. Khadaffis regim rasar nu slutligen ihop inför världen ögon.
Al Jazeera är den tv-kanal som haft flest utsända på plats i Libyen.
- Jag är otroligt imponerad av det journalistiska arbetet här, säger svenska nyhetsankaret Linda Nyberg som rapporterar från Al Jazeeras huvudkontor i Doha, Qatar.
Under natten intog rebellerna Libyens huvudstad Tripoli. Nyhetssändingarna rullar hela tiden på stora tv-skärmar i Al Jazeera "newsroom", hjärtat i den arabiska kanalens engelskspråkiga del.
Här befinner sig Linda Nyberg sedan ett par veckor. Hon är tv-kanalens enda skandinaviska nyhetsankare.
- Det är fantastiskt att få möjlighet att vara en del av världens största tv-kanal. Det är omtumlande.
- Al Jazeera har möjlighet att göra stora satsningar vid stora nyhetshändelser var de än sker i världen, och i en omfattning jag inte tror att någon annan redaktion klarar.

Dåliga förbindelser

Linda Nyberg berättar att hon har fått stor hjälp av många rutinerade kollegor. När Expressen besöker Al Jazeera får Linda Nyberg råd av erfarna nyhetsankaret Tony Harris, som kom till Al Jazeera från CNN i våras.
- Tony påminde mig om att ställa korta och tydliga frågor till våra korrespondenter på plats, eftersom förbindelserna med Libyen ibland är väldigt dåliga.
- Nu sker allt så snabbt, att du inte hinner skriva manus.

Stort ansvar

Enligt schemat startar Linda Nybergs sändning i natt klockan 01.00 svensk tid, men schemat ändras hela tiden beroende på nyhetsläget.
Miljoner människor följde under natten mot måndagen den intensiva rapporteringen kring utvecklingen i Tripoli. Efter att rebellerna intagit staden och ryckt allt närmare Khadaffis högkvarter stod det klart att dikatorns 42-åriga styre kollapsat.
- Jag känner ett stort ansvar för att presentera korrekt information, och det är svindlande med tanke på hur många människor som tittar på Al Jazeera.

Följ Linda Nybergs twitterflöde från al Jazeera här
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: