Vill inte höra om utnyttjande. "Man hör om gambiska män som vill med till Sverige och sedan försvinner, men sånt slår jag bort", säger svenska Lena Sousa som fann Mamodou Sousa i Gambia.
Vill inte höra om utnyttjande. "Man hör om gambiska män som vill med till Sverige och sedan försvinner, men sånt slår jag bort", säger svenska Lena Sousa som fann Mamodou Sousa i Gambia.

Svenska kvinnor söker bättre sex i Gambia

Publicerad
Uppdaterad
Svenska kvinnor åker till Gambia i Afrika för att skaffa sig 20 år yngre män och bättre sex.
- De blir inte tillfredsställda hemma. Här ställer vi upp på allt, säger Charlie Jallow i programmet "TV3 Reportage".
Men det är ett ömsesidigt utnyttjande.
I programmet "TV3 Reportage" i kväll berättar svenska kvinnor om sina män, som är i samma ålder som kvinnornas barnbarn. Anita Eriksson är en av dem. I Stockholm träffade hon sin första man från Gambia. När det förhållandet sprack åkte hon ner till Gambia och träffade en ny man. - Det är sådan skillnad från den västerländska åldersfixerade kroppskulturen. Gambier har inga fördomar och är inte elaka, säger Anita. Men inte heller det andra förhållandet höll. - Jag åkte till Gambia igen och träffade en tredje man. Han kom hit, men det sket sig. Men Anita anser inte att hon blivit utnyttjad av sina män för att de ska få komma hit. Bara sex En del kvinnor åker till Gambia bara för att ha sex. - De får inte tillräckligt med sex hemma. Här ställer vi upp på deras villkor, säger den unge Jallow från Gambia. Mona Näslund från Domsjö är långtidsboende i Gambia. Hon tycker att utnyttjandet är ömsesidigt. - Den svarta mannen är alltid den vita kvinnans slav, säger hon. - Gör han inte som hon vill skaffar hon en ny man.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag