ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Rök stiger upp mot luften från några kvarter i centrala Homs.
Rök stiger upp mot luften från några kvarter i centrala Homs.

Stridsvagnar siktade i Homs - från rymden

ANNONS:
Tidigare artiklar

Oberoende uppgifter kring våldsamheterna i Syrien är en bristvara.

Men nu uppges satelliter tillhörande ett amerikanskt företag ha fångat bilder som visar hur syriska armén trappat upp sin militäraktivitet i staden Homs.

– Gatorna ser övergivna ut, säger Stephen Wood, chefanalytiker på företaget Digitalglobe till AP.

Satellitbilderna från Homs visar ökar aktivitet. Här syns tre syriska stridsvagnar nära Al Baath-universitetet i sydvästra Homs. Foto: AP Satellitbilderna från Homs visar ökar aktivitet. Här syns tre syriska stridsvagnar nära Al Baath-universitetet i sydvästra Homs. Foto: APFöretaget Digitalglobe släppte på fredagen satellitbilder som visar den syriska staden Homs – och som tyder på att det förekommer strider i staden, rapporterar nyhetsbyrån AP.

På bilderna syns stridsvagnar och bepansrade trupptransporter i stadens södra del – i vissa fall i anslutning till bostäder.

Enligt AP visar bilderna hur den syriska armén trappar upp sin aktivitet i staden, något som kan tyda på att de rapporter som kommit från regimkritiker om allvarliga strider mellan oppositionens demonstranter och regimen stämmer.

Uppgifter: Hundratals döda

Då inga oberoende observatörer finns på plats i Syrien är uppgifterna om vad som pågår i landet ofta motstridiga. Statlig television rapporterade under fredagen om en bombattack i staden Aleppo, där 28 människor dödades.

Oppositionen beskylldes ligga bakom attacken, och kallades för terrorister.

Men aktivisterna, som säger sig kämpa för att befria landet från presidenten Bashar al-Assad, skyllde attackerna på regimen och påstod att de iscensatts för att få oppositionen att framstå i dålig dager.

I Homs uppges stridigheterna ha lett till att hundratals människor dött under den senaste veckan.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: