Foto: Pontus Stenberg
 Foto: Pontus Stenberg
Foto: Pontus Stenberg
 Foto: Pontus Stenberg

Storbrand i restaurang i natt

Publicerad

Restaurang Fyren i Trosa hamn brann rejält under natten mot onsdag.

Den populära sommarrestaurangen var helt övertänd när brandkåren kom till platsen.

Vid 01-tiden under natten mot onsdagen såg en granne att det slog ut lågor från restaurang Fyren i hamnen i Trosa i Sörmland. När brandkåren kom till platsen var restaurangen helt övertänd.

– Det är bara ett par meter mellan trähusen nere i hamnen så vi fick koncentrera oss på att begränsa branden, säger Peter Kagnedal, räddningstjänst i beredskap på Sörmlandskustens räddningstjänst.

– Vi lyckades med det som tur är och under morgonen har vi kunnat börja släcka branden.

Helt utbränd

Restaurangen ska vara helt utbränd och bara väggarna ska stå kvar. Den hade stängt för säsongen och ingen ska ha befunnit sig i restaurangen.

– Vi har inga rapporter om att någon ska ha blivit röksskadad eller skadad på något annat sätt.

Under natten var det oklart vad som startade branden.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida