Stefan Löfven, S, statsminister. Har inte haft tid att följa schlagern i år. – Av de svenska tycker jag att Carolina af Ugglas "Snälla, snälla" var väldigt bra. Foto: Hanna Jakobsson

Stefan Löfven, S, statsminister. Har inte haft tid att följa schlagern i år.
– Av de svenska tycker jag att Carolina af Ugglas "Snälla, snälla" var väldigt bra.

 Foto: Hanna Jakobsson
Anders Ygeman, S, inrikesminister. Team Panetoz. – "Utan att fråga" med Kenta. Foto: Hanna Jakobsson
Anders Ygeman, S, inrikesminister. Team Panetoz. – "Utan att fråga" med Kenta.  Foto: Hanna Jakobsson
Annika Strandhäll, S, socialförsäkringsminister. Team Frans. – Det måste vara "Främling" med Carola. Det var mitt första schlagerminne, jag var sju år. Foto: Hanna Jakobsson
Annika Strandhäll, S, socialförsäkringsminister. Team Frans. – Det måste vara "Främling" med Carola. Det var mitt första schlagerminne, jag var sju år. Foto: Hanna Jakobsson
Gabriel Wikström, S, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister. Team ingen: "Det var lite dålig uppställning". – "Take me to your heaven" med Charlotte Perrelli. Foto: Hanna Jakobsson
Gabriel Wikström, S, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister. Team ingen: "Det var lite dålig uppställning". – "Take me to your heaven" med Charlotte Perrelli.  Foto: Hanna Jakobsson
Statsministern tog fram sin skämtsamma sida i Örebro. Foto: Sven Lindwall
Statsministern tog fram sin skämtsamma sida i Örebro. Foto: Sven Lindwall
Han drev med regeringspartnern Miljöpartiet. Foto: Anna-Karin Nilsson
Han drev med regeringspartnern Miljöpartiet. Foto: Anna-Karin Nilsson

Stefan Löfven visade sin skämtsamma sida

Publicerad

Statsministern tog fram sin skämtsamma sida i Örebro.

Och drev med regeringspartnern Miljöpartiet.

– Det kanske inte ännu börjar verka kärlek banne mig.

Schlageryran sätter avtryck också i politiken. Under en debatt i riksdagen i veckan anklagade M-ledaren Anna Kinberg Batra Löfven för "tonartshöjningar" i skolfrågan.

Också S-ledaren tog tillfället i akt och byggde sitt middagstal helt på schlagertitlar under S-konferensen i Örebro. Han inledde med att säga att det är "Tusen och en natt" till nästa val.

– Vi har mycket arbete kvar. På ledningsnivå förstärker vi samarbetet med Miljöpartiet. Det kanske inte ännu börjar vanka kärlek banne mig. Men vi har väldigt bra vibrationer, säger Löfven.

"Cirklar som en vilsen Satellit"

Han passade även på att ge några kängor till oppositionen.

– Samtidigt verkar det som Moderaterna börjar se Centerpartiet mer och mer som en främling. Och Liberalerna cirklar runt som en vilsen "Satellit".

Löfven litar inte på Anna Kinberg Batras besked att inte samarbeta med Sverigedemokraterna.

– Men vi vet hur det är med Moderaternas löften, "I morgon är en annan dag".

Efter talet serverades partiföreträdarna en trerätters – och många smet i väg till schlagerbaren för att följa den rafflande finalen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida