Under en pressträff med Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin och Ardalan Shekarabi, civilister, (S) på tisdagsmorgonen i Visby presenterade regeringen två nyheter inom offentlig upphandling som ska underlätta ställandet av miljökrav i offentlig upphandling. Foto: Anna-Karin NilssonUnder en pressträff med Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin och Ardalan Shekarabi, civilister, (S) på tisdagsmorgonen i Visby presenterade regeringen två nyheter inom offentlig upphandling som ska underlätta ställandet av miljökrav i offentlig upphandling. Foto: Anna-Karin Nilsson
Under en pressträff med Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin och Ardalan Shekarabi, civilister, (S) på tisdagsmorgonen i Visby presenterade regeringen två nyheter inom offentlig upphandling som ska underlätta ställandet av miljökrav i offentlig upphandling. Foto: Anna-Karin Nilsson
Stefan Löfven (S), Åsa Romson (MP), Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister, (MP) och Ardalan Shekarabi, civilminister, (S) vid pressträffen på tisdagsmorgonen i Visby. Foto: Anna-Karin NilssonStefan Löfven (S), Åsa Romson (MP), Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister, (MP) och Ardalan Shekarabi, civilminister, (S) vid pressträffen på tisdagsmorgonen i Visby. Foto: Anna-Karin Nilsson

Stefan Löfven (S), Åsa Romson (MP), Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister, (MP) och Ardalan Shekarabi, civilminister, (S) vid pressträffen på tisdagsmorgonen i Visby.

 Foto: Anna-Karin Nilsson

Stefan Löfven: En ny myndighet ska skapas

Publicerad

Här är regeringens nya satsning på jobb.

I dag presenterade regeringen två nya förslag inom offentlig upphandling som ska leda till bättre miljö och fler jobb.

I höst skapas en ny myndighet.

– En vinnare för jobb och för miljön, säger statsminister Stefan Löfven.

I morgon - 1 juli - träder regeringens budget i kraft. Med anledning av det höll Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin, utbildningsminister, (MP) och Ardalan Shekarabi, civilister, (S) en pressträff på tisdagsmorgonen i Visby.

– Nu får den ekonomiska poltiken en annan inriktning. Nu är det bort från skattesänkningar och nedskärningar och in med investeringar, säger Stefan Löfven.

I dag presenterade regeringen två nyheter inom offentlig upphandling som ska underlätta ställandet av miljökrav i offentlig upphandling. Bland annat skapas en ny myndighet - Upphandlingsmyndigheten.

– Vi vill att myndigheter ska påbörja en dialog med de presumtiva leverantörerna tidigt om man ska upphandla. Då kan de också komma med lösningar som är nya och innovativa, säger Stefan Löfven.

"Klart att det ger nya jobb"

Satsningen kommer att leda till nya jobb enligt statsministern.

– Det är klart att det ger nya jobb och det är framför allt i omställningen av den nya tekniken. Exakt hur många jobb det ger går inte att beräkna, men det är ett måsta för att vi ska nå EU:s lägsta arbetslöshet och det ska vi.

Enligt regeringen ska satsningen främja innovativa lösningar och ge fler jobb.

– Det är en vinnare både för jobben och för miljön, säger Stefan Löfven.

Den nya myndigheten ska börja sitt arbete redan 1 september.

– Vi upphandlar för 600 miljarder kronor per år så här har vi stora möjligheter att utveckla svensk industri och tjänsteproduktion.

 

Missa inget om Almedalen – besök Expressens Almedalensajt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag