ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
FORDONET. Kenneth Wallin färdades i en pansarterrängbil. Foto: SWEDEN COMBAT KAMERA
FORDONET. Kenneth Wallin färdades i en pansarterrängbil. Foto: SWEDEN COMBAT KAMERA

Sorg i lägret efter Kenneth Wallins död

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
22-årige Kenneth Wallin från Stockholmsområdet blev den sjätte svenska soldat som mist livet i Afghanistan. Hans kamrater fullföljer nu det uppdrag som blev soldatens död.
Flaggorna vajade på halv stång på Camp Northern Lights i norra Afghanistan och kapellet på basen öppnades direkt efter dödsbudet. Soldater strömmade dit för att tända ljus, rapporterar tidningen NSD:s utsända på platsen.
Under tiden fullföljer den stupades kamrater den insats som kostade den svenske soldaten livet i området Alizay, väster om Mazar-i-Sharif.
- Förbandet är kvar i området, säger Anders Kallin, vakthavande informatör på Försvarsmakten, på söndagsmorgonen.

Var vagnchef

Det var vid 16-tiden på lördagen, svensk tid, som ett stridsfordon 90 plötsligt utsattes för beskjutning i Alizay. Pansarterrängbilen, med Kenneth Wallin som vagnchef, kallades då fram, men exploderade när den körde på den hemmagjorda sprängladdningen.
Sjukvårdshelikoptrar var på plats 49 minuter efter anropet och den skadade soldaten fördes till ett tyskt fältsjukhus i Marmal.
- En livräddningsinsats sattes omedelbart in på platsen och i helikoptern. Klockan 17.45 dödförklarades Kenneth Wallin, sade generalmajor Berndt Grundevik vid en presskonferens sent på lördagskvällen.

Utbildad i Boden

Wallin kom till Afghanistan i maj och skulle tjänstgöra där fram till december. Han var utbildad vid ett infanteriregemente i Boden.
Än så länge vill försvaret inte uttala sig om vilka som angrep de svenska styrkorna.
- Jag har inga uppgifter om det. Insatsen pågår fortfarande, sade Grundevik och tillade att kroppen kommer att transporteras hem till Sverige så snart som möjligt.
Ytterligare två svenska soldater skadades i attacken. En av dem fördes till sjukhus med smärtor i nacken. Den andre fick endast lindriga skador.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: