Sop-branden kommer fortsätta i flera dagar

Publicerad

Branden på Gladö kvarn-tippen söder om Stockholm kommer att fortsätta i flera dagar till, enligt Ulf Sjöholm operativ chef vid räddningscentralen Stockholm län.

– Det är en stor sophög det brinner i. Den är mer än 50 meter lång, 15 meter bred och 6 meter hög säger han.

Branden ska dock vara under kontroll och i går kväll lämnade räddningstjänsten över släckningsarbetet till soptippens ägare.

– De kör med lastmaskiner, lämpar och släcker av efter hand. De har egna resurser för det här säger Ulf Sjöholm.

Den brinnande soptippen har lett till en stor rökutveckling, vilket gjort att mängder av oroliga stockholmare har hört av sig till räddningstjänsten.

Röken som når Stockholm ska inte vara farlig, eftersom den är så pass utblandad, säger Ulf Sjöholm. Och i direkt anslutning till soptippen finns ingen bebyggelse.

TT: Det kommer brinna i flera dagar till. Då får stockholmarna alltså stå ut med rökstank de närmaste dagarna?

– Ja, de får nog göra det, säger Ulf Sjöholm.

Branden startade i fredags.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida