Sonen spelade för dåligt - lämnades i minusgrader

Publicerad
Uppdaterad
Sonen spelade inte tillräckligt bra i innebandycupen i Uppsala.
Därför åkte pappan hem till Stockholm och lämnade pojken, som är i tioårsåldern, själv utan ytterkläder i minusgraderna, uppger UNT.se.
Nu har han polisanmälts.
Conny Eriksson, som är ledare för Sirius innebandys a-lag, hittade pojken utanför Fyrishov på lördagen. Han sa åt honom att gå in och värma sig.
– Det var ju sju–åtta minusgrader ute och han hade bara matchkläder på sig. Men sedan när jag kom tillbaka tio minuter senare stod han fortfarande kvar och då berättade han att pappan hade åkt, säger Conny Eriksson till UNT.se.
Lagledaren ringde upp pappan, som dessutom hade tagit med sig pojkens ytterkläder, och frågade vad han sysslade med.
– Men det tyckte han inte att jag hade någonting med att göra, och att pojken hade spelat för jävla dåligt och kunde gå hem, säger han till tidningen.
Till slut fick Conny Eriksson tag på familjen till en av pojkens lagkompisar, som hämtade honom.

"Finns sådana föräldrar"

Storvretacupens general Peter Wennberg är rent ut sagt förbannad. Han har inte hört talas om något liknande förut.
– Men tyvärr finns det sådana här föräldrar, säger han till UNT.se.
Nu har pappan polisanmälts av en privatperson.
– Det är en person som har gjort en anmälan baserad på de uppgifter som finns i tidningarna. Det är en man som har upprörts efter att ha läst tidningarna. Men han har inte haft med händelsen att göra, säger Lars Eskhult, vakthavande befäl på Uppsalapolisens länskommunikationscentral till Expressen.se.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida