ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Sökmotorn Google ska börsnoteras

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Det kallas redan ''årets affär''. Under våren ska internetsökmotorn Google börsnoteras, rapporterar Bloombergs ekonominyheter.
Bolaget väntas registrera sina aktier hos den amerikanska finansinspektionen SEC senare i januari och från april ska upp till en tredjedel av bolagets aktier erbjudas till försäljning via Morgan Stanley och Goldman Sachs. Kalifornienbaserade Google är världens populäraste verktyg för att hitta information på internet. Två avgångselever från Stanford-universitetet grundade bolaget 1998, och nu tjänar Google det mesta av sina pengar på ''sponsrad sökning'' - internetplatser betalar för tydlig placering på resultatsidan. Värde: 85 miljarder Analytiker som Bloomberg talat med uppskattar Googles reklamförsäljning för 2003 till cirka en miljard dollar och nettovinsten till 200 miljoner dollar. Det beräknas i år öka till 1,5 miljarder dollar i försäljning och 300 miljoner i nettovinst. Börsnoteringen väntas inbringa runt fyra miljarder dollar, vilket skulle innebära att bolaget totalt är värt tolv miljarder dollar (drygt 85 miljarder kronor).
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: