ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

SMHI varnar för kraftigt snöfall i helgen

ANNONS:
Så blir vädret - dag för dag

Fredag:

Nordostliga vindar tränger in snö mot sydöst. Snöfall på sina håll som gradvis kommer röra sig över stora delar av sydsverige och västerut. Temperaturer mellan 0 -5.

Lördag

Liknande väder som under fredagen. I norr och i väst kommer det finnas god solchans. I övriga landet mulet och temperaturer mellan 0 och -5.

Söndag

Fortsatt mulet. Snöfallet vill inte ge med sig - och kommer fortsätta en bit in på nästa vecka. Förhålladevis kallt.

Visa merVisa mindre

Fredagens kyliga temperaturer kommer att slå an tonen för det fortsatta helgvädret - och nu flaggar SMHI för hårda vindar och snöfall upp mot 15 centimeter på sina håll.

Helgens väder ser ut att gå i samma anda som veckan bjudit på hittills. Ett lågtryck som rör sig in mot Sverige kommer att pressa in snö mot de sydöstligare delarna av landet - något som kommer att märkas framåt eftermiddagen, enligt Lisbeth Håvik, meteorolog på väderinstitutet Storm.

SMHI varnar för kuling vid södra norrlandskusten och ner mot Kalmarområdet. Av den nyligen utfärdade klass 1-varningen kommer snömängder upp mot 15 centimeter i kustområdena i bland annat Stockholm, Gävleborg och Uppland under lördagen.

Snöfall genom helgen

Allt talar nu för att det sporadiska snöfallet med temperaturer mellan 0 och -5 i stora delar av landet kommer att fortsätta genom helgen - förutom i norr.

– Där blir det betydligt kallare, säger Lisbeth Håvik.

Men det är också där, samt i de västligare delarna av landet som det är bäst solchans enligt Storm. I övriga landet och kring östersjöområdet blir det grått och mulet.

Fortsatt kallt

Fredagens prognos talar inte för att snöfallet tänker ge med sig under helgen.

– Det kommer att gå igenom helgen och vara lite skiftande i veckan. Men det kommer att vara förhållandevis kallt framöver, säger Lisbeth Håvik.

Kolla själv - så blir vädret där du bor. Ta hjälp av Expressens vädersajt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: