ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: NIKLAS LUKS/BLÅLJUS och MIKAEL WERNEHOLM
Foto: NIKLAS LUKS/BLÅLJUS och MIKAEL WERNEHOLM

SMHI utökar varningarna

ANNONS:
Läs mer
Snö, blåst, vattensamlingar och halka - ovädret har på morgonen orsakat stora problem i trafiken i Västra Götaland, Jönköping och Småland.
Nu är snökaoset på väg uppåt i landet vilket har fått SMHI att utöka sina vädervarningar.

Vid lunchtid utökade SMHI sin klass 2-varning. Varningen gäller nu även de sydöstra delarna av Östergötland, där det kan komma upp mot två decimeter snö i samband med friska vindar. Dessutom utfärdas en klass 1-varning över Södermanland, Stockholm och  Uppland, där kan det falla uppemot en decimeter snö följande dygn, även det i samband med friska vindar. Även på Öland utfärdades en klass 1-varning på tisdagseftmiddagen.
- Snövädret drar just nu in över de sydligaste delarna av Södermanland och Stockholmsområdet. Det kommer sedan att pumpa på och sprida sig norrut under dagen. Ovädret ligger kvar under hela morgondagen men börjas mattas av under torsdagen, säger Lisa Frost på SMHI till TT.

Temperaturen faller

Det här kan ställa till problem på vägarna varnar hon.
- Som det ser ut nu har temperaturen legat runt nollan men nu kommer det att frysa på och då blir det halt på vägarna. Temperaturen börjar falla redan under eftermiddagen.

Det har varit en problematisk dag i trafiken på grund av snöovädret som dragit in. I Västra Götaland uppmanar polisen alla som ska ge sig ut i trafiken att ta det lugnt. Ett flertal olyckor har inträffat under dagen. Vid lunchtid voltade även en bil in i en trädgård i Dalsjöfors och föraren fick föras till sjukhus. Strax innan välte en lastbil i Hedekas i Munkedals kommun.
I Jönköping körde en lastbil av vägen på riksväg 26 vid Habo på tisdagsmorgonen och
en sopbil och personbil kolliderade vid Esplanaden i Huskvarna.

Vattensamlingar

Enligt SOS Alarm är det mest vattenansamlingar i de sydöstra delarna av landet, som främst drabbat byggnader i områdena kring Kalmar och Västervik.
Strax efter klockan sex på morgonen larmades räddningstjänsten i Kalmar för att undsätta en bilist som blivit stående i det halvmeter höga vattnet under järnvägen i Trekanten, väster om Kalmar. Men det bar sig inte bättre än att även bärgaren fastande i vattenmängderna, rapporterar Barometern på nätet enligt TT.
SMHI:s klass 1-varning innefattar nu även Öland som tidigare stod utanför varningen. Varningen gäller snöfall under onsdagen som kan ge upp till en decimeter snö, höga flöden i små och mellanstora vattendrag samt mycket hårda vindbyar.
Enligt Barometern på nätet har minst 13 villor drabbats av översvämning.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: