En person berättar där hur hans nyköpta telefon förstörts under ett bröllop. Foto: DevinPitcher/Macrumors
En person berättar där hur hans nyköpta telefon förstörts under ett bröllop. Foto: DevinPitcher/Macrumors

Skräckbilderna på ny mystisk Iphoneskada

Publicerad

Bara några dagar har gått sedan Iphone 6 Plus släpptes på marknaden.

Nu hävdar besvikna användare att deras telefon böjts - endast genom att ligga i fickan.

Apple själva har ännu inte bemött kritiken, skriver brittiska Independent.

Nysläppta Iphone 6 Plus - den något större versionen av Iphone 6 - möter redan kritik.

Flera personer som köpt telefonen vittnar nu om ett fel i konstruktionen, skriver Independent.

Det verkar vara så att telefonerna böjs vid lättare tryck. På Twitter har därför bilder på buktande Iphone 6 Plus börjat cirkulera.

Sajten MacRumors, som var först med att rapportera om problemet, har plockat upp en av historierna från ett av sina forum.

18 timmar

En person berättar där hur hans nyköpta telefon förstörts under ett bröllop.

Bröllopsgästen beskriver hur denne under sin bilfärd dit och hem, middagen och festen haft telefonen i fickan:

"Så totalt hade jag Iphone 6 Plus i fickan under 18 timmar och satt ner mestadels. När jag la ur den på soffbordet och satte mig ner för att ta det lugnt efter körningen (ja, jag satt igen), såg jag i reflektionen från fönstret att den var något missformad".

Sålde rekordmånga

Enligt Independent är problemet så stort att det kallas "bend-gate" i sociala medier.

Youtube-användaren Unbox Therapy går så långt att han offrar sin nya telefon för att visa - genom att trycka på den med händerna - hur lätt den böjs.

Enligt vissa teorier beror det på att den nya modellen är så mycket större och tunnare än de tidigare att aluminiumfodralet helt enkelt inte är starkt nog i förhållande till längden.

Independent skriver att Apple ännu inte uppmärksammat kritiken på nätet.

Tidigare i veckan rapporterade man dock att man sålt rekordmånga Iphone 6 och Iphone 6 Plus - tio miljoner stycken.

Foto: hanzoh/Macrumors

 

Missa inga nyheter – ladda ner Expressens app för iOS eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag