Skottskadad man har hittats i en lägenhet

Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats skottskadad i ett flerfamiljshus i Stockholm.

Mannen har förts till sjukhus – samtidigt är gärningsmannen på fri fot.

– Vi har ett signalement, men det är inget vi går ut med, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson på polisen i Stockholm.

En man som var inblandad greps vid 16:30-tiden.

Polis och ambulans larmades till en lägenhet i ett flerfamiljshus i Kista, Stockholm, på måndagseftermiddagen. Väl på platsen påträffades en skottskadad man i 20-årsåldern.

Han har förts till sjukhus med skador som inte bedöms som livshotande.

– Det är inte hans lägenhet han hittades i, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Lägenheten har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning.

Röd mössa, grön jacka

Att det rör sig om enbart en gärningsman har polisen fått information om av offret. Enligt polisen finns det ingen fara för övriga boende i området.

– Det finns ingen anledning att tro det, säger Sven-Erik Olsson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet söker polisen en man i röd mössa och grön jacka. Offret ska ha skjutits i båda benen, enligt tidningen.

Uppgifter som inte kommenteras av polisen.

– Vi har ett signalement, men det är inget vi går ut med, säger Sven-Erik Olsson.

Vid 16:30-tiden greps en man misstänkt efter husrannsakan. Det är i nuläget okänt hur mannen var inblandad i skottdramat.

Händelsen kommer antingen att rubriceras som grov misshandel eller försök till mord.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida