ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Sköt Sandra i huvudet - psykundersöks

ANNONS:
Läs mer

Han sköt 17-åriga Sandra från Täby i huvudet – när hon låg i sängen.

Nu skickas pojkvännen på en stor rättspsykiatrisk undersökning i Huddinge.

– Jag är övertygad om att han blir friskförklarad och får fängelse, säger kammaråklagare Robert Näppi, till Expressen.se.

Påverkad av en cocktail droger – hasch, dopingpreparat, kokain och tramadol – sköt 18-åringen enligt åklagaren sin flickvän med ett skott i pannan den 6 augusti.

Två dagar senare avled hon på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

– Dagarna innan det här hände tog han tolv roppar (rohypnol), säger kammaråklagaren Robert Näppi och fortsätter:

– Det har han själv berättat. Jag är övertygad om att det här aldrig hade skett om han varit opåverkad.

Nu har Attunda tingsrätt beslutat att skicka 18-åringen på en stor rättspsykiatrisk undersökning i Huddinge. Den 9 januari ska den vara klar. Om han enligt undersökningen lider av en allvarlig psykisk störning kan han inte dömas till fängelse.

Men:

– Jag är övertygad om att han inte kommer att bedömas som allvarligt psykiskt störd. Då är det fängelse som gäller, säger Robert Näppi.

Sköts från nära håll

18-åringen hävdar själv att det var en olyckshändelse, att Sandra sköts genom ett vådaskott när han höll på att visa henne pistolen som han hade hemma hos sin mamma i Sollentuna.

Men det anser åklagaren att han lyckats motbevisa.

– Det är bevisligen helt omöjligt, anser jag, vilket även rekonstruktionen som gjorts av händelseförloppet visar. Det är ingen olycka.

Sandra sköts från mycket nära håll, enligt de analyser som Statens kriminaltekniska laboratorium, gjort. Skottavståndet var, enligt SKL:s beräkningar, fem till tio centimeter.

– Enligt mitt sätt att se det här så är det inte planerat – det sker i stundens ingivelse, säger Robert Näppi.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: