Skola avspärrad efter hot om skottlossning

Publicerad
Uppdaterad
St Eskils gymnasium i Eskilstuna spärrades av efter ett hot om en skolmassaker.
Nu erkänner en 21-åring - som sitter i polisförhör - att han ligger bakom hotet.
- Jag ville skoja.
St Eskilsgymnasiet i centrala Eskilstuna spärrades av vid tiotiden på onsdagsförmiddagen efter att polisen larmats om ett hot på internet.
En person skrev på ett forum att han skulle komma till Eskilstuna på morgonen och skjuta ner elever på skolan.
Rikskrims internetspaningsenhet kopplades in och lyckades spåra hoten till en 21-årig man från norra Södermanland.
21-åringen sitter just nu i förhör på polishuset.
Enligt polisen har han redan erkänt att han ligger bakom hotet.
- Jag ville skoja, säger 21-åringen som förklaring till hotet.
21-åringen är nu misstänkt för olaga hot.
Polisinsatsen mot gymnasiet ledde till att runt 1 000 elever och personal satt inlåsta i väntan på att bli utslussade från skolan. Avspärrningarna är nu hävda.
Innan det var känt vad som låg bakom hotet sa Göran Kessell vid polisen:
- Efter skolskjutningar i Finland och USA måste vi ta det här på fullaste allvar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida